Tandheelkundige tarieven

Tarieven

U krijgt bij ons goede specialistische zorg voor de wettelijk vastgestelde tarieven. Deze tarieven zijn voor iedereen inzichtelijk middels de volgende link: Tandheelkundige zorg prijzen.

In onderstaand overzicht treft u een indicatie van de materiaal- en techniekkosten die u in onze praktijk kunt tegenkomen. Het betreft een indicatie, omdat wij met diverse tandtechnische laboratoria samenwerken en prijzen kunnen verschillen. Uw tandarts zoekt naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie, waarbij expertise, kwaliteit en prijs centraal staan.

Voor concrete prijzen van bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese kunt u te allen tijde een begroting vragen aan uw tandarts.

Prijslijst Van Beers Materiaal- en techniekkosten 2024

Prijslijst Fluent Materiaal- en techniekkosten 2024

Om een goed beeld te krijgen van de te verwachten kosten, kunt u altijd een begroting van de behandeling opvragen. De behandelaar geeft u dan een overzicht mee met de verschillende tariefcodes en de bijbehorende tarieven. Mocht u geïnteresseerd zijn in meer informatie over de vergoedingen door uw zorgverzekeraar, vraag dit dan ook direct aan uw behandelaar of aan de balie medewerkster. Wij helpen u graag om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kosten.

Om iets meer duidelijkheid te verschaffen helpen wij u graag met het lezen van uw factuur:

  1. De tandartscodes bestaan altijd uit een letter in combinatie met een cijfer. De letter geeft het onderwerp aan, het cijfer de specifieke behandeling.
  2. Elke tand of kies heeft een eigen nummer bestaande uit twee cijfers. Op de rekening kunt u dus ook lezen om welke tand of kies het gaat. Alle cijfers die beginnen met een 1, betreffen tanden in de rechter bovenkaak, cijfers die met een 2 beginnen duiden op tanden in de linker bovenkaak. Startend met een 3 verwijzen naar de linker onderkaak, en getallen die met een 4 beginnen zijn tanden in de rechter onderkaak. Het tweede cijfer (1 t/m 8 ) geeft aan om welke tand het gaat: 1 is de voortand, 8 is de verstandskies. (18 is dus de verstandskies rechtsboven).
  3. De tarieven die een tandarts mag rekenen voor een behandeling zijn door de overheid vastgelegd. De tarieven voor materialen die bij de behandeling worden gebruikt, liggen echter niet vast en worden apart op de rekening vermeld. De praktijk mag alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten voor materialen en techniek doorberekenen. Is er sprake van dergelijke kosten, dan staan deze apart op de factuur vermeld.

Betaling

In onze praktijk hebben wij het versturen en innen van nota's uitbesteed aan Infomedics. Indien u aanvullend verzekerd bent, sturen zij de nota eerst naar uw zorgverzekering en ontvangt u alleen een factuur voor het restbedrag wat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Onlangs is het factoring bedrijf Infomedics voor onze praktijk gestart met digitaal factureren. In plaats van een factuur per post ontvangt u een e-mail met een betaal-link. In de e-mail staat ook een factuurnummer en eventueel een inlogcode. Als u met die gegevens inlogt op de Infomedics site kunt u uw factuur inzien en voldoen. U kunt dan betalen via iDeal, via eenmalige incasso of via internetbankieren.
Als u bent ingelogd op Infomedics.nl kunt u digitaal factureren ook uitzetten als u liever een factuur per post ontvangt. Ontvangt u nog geen digitale factuur, maar heeft u hier wel interesse in, geeft u dan uw e-mail adres door aan de praktijk. Wij zorgen er dan voor dat u voortaan uw factuur via dat e-mailadres ontvangt.

Er zijn enkele uitzonderingssituaties waarbij u de nota niet via het factoring bedrijf zal ontvangen:

  • Indien u gewend bent de nota direct per pin te voldoen, en hieraan de voorkeur blijft geven. Geeft u dit echter wel duidelijk bij de balie aan.
  • Spoedgevallendienst: u dient bij de spoeddienst Dental365 de factuur te allen tijde per pin of creditcard (uitgezonderd American Express) te voldoen. Contant betalen is bij Dental365 niet mogelijk. 

Wij vinden het fijn om te horen wanneer u tevreden bent, maar belangrijker is het voor ons te weten waar verbetering mogelijk is. Wij gaan graag met u in gesprek om dit te bewerkstelligen.
U kunt ons mailen op info@tandartsharlingen.nl